Pages

carpe diem

Sunday 31 October 2010

mėlynas laistytuvas ir linksniuojama Šiaurė

Šiaurė. Šiaurės. Šiaurę. Šiaurei. Su Šiaure. Šiaurėje. O, Šiaure!
Linksniuojama? O, dar ir kaip.



Pastaruoju metu viskas aplinkui kalba man apie laipiojimus, tyrinėjimus, ledynus, gamtą, mėlyną dviratį, aukštą mėlyną dangų, kur matomumas siekia bemaž 4 km gilyn ir pūčia 5,7 m/s vėjas. Laukiu svečių iš Rusijos, Suomijos ir Vokietijos. Š-šiauriečiai čia svarbiausi ... Kiti - alpinistai.

Dabar kartą savaitėje dirbu Mediatekoje, kur Didieji Kino Pasakotojai ir Kūrėjai įsipatoginę lentynose. Jau pradėjau tyrimą ir patyrimo kaupimą. Įdomus pastebėjimas iš pirmojo budėjimo, kai atėjo Rūta, kuri po dviejų dienų, jau Suomijoje, kai apie Turkiją pasakojo Mehmet, o po dviejų dienų jis - Italijoje, kai už sienos projektą derino Luis, o po dviejų dienų jis - Estijoje. O tuo kartu buvome vos keliuose kvadratuose.
Kai jie visi taip plačiai žemėlapyje, mudvi su Ieva Vilniuje ir ėjome į sekmadienio turgų cukruoto imbiero, rūkyto sūrio ir šiaudinės šluotos, kurią prieš šluojant, pardavėja patarė palaikyti karštame vandenyje, neva išsipūs ir geriau šluos. Beje, apie sūrių rūkymą. Tai su Ieva tuokart aptarėm ir šį variantą (kurį įsikūrinėju, o Ieva jau naudoja obuolių sūriams džiovinti - veikia puikiai, ačiū Augustui i Katjai!) http://www.geragyventi.lt/2010/07/pasidarykime-maisto-dziovintuva/ Šioje svetainėje ir be džiovintuvo labai įdomios informacijos apie Gyvą Maistą. Gero skaitymo!

Geriu daug kavos. Juodos, karčios ir be cukraus.

..Jau lipdėme molio ir šiaudų plaušo namą, rinkome šaltalankius, keiksnojome mėnulį, kuomet taip labai nesisekė pabūti ramybėje. Pirmąsyk lankėmės Klaipėdos gatvės Labdariuose, kur Mažylis ir tas kitas didelis šuo, taip labai priminė vakarą, kai su Simonu, Juho, Nike ir Migle žaidėme Jenga. Kaip ir anąkart, taip ir dabar, šie du šunys deda galvą ant kelių ar ramiai gulasi šalia kojų.

Čechovas vakar labai nesiskaitė. Su močiute tik juokėmės, kad, kai skaitau rusiškai, tai net ji suabejoja, ar tai kalba, kurią moka. Kirčiuose esmė, o ir taip, Čechovas painus ir ironiškai rafinuotas. Nors nepasiduodu. Jau įveikti bemaž 7 pirmojo tomo apsakymai.

Mėlynas laistytuvas, paleistas į orą su galybe vandens, taip žaidžia laiptinės vaikai. Dar kartais užtveria kelią diržais surišdami turėklus ir durų rankenas. Gerai, kad taip nebuvo tą vakarą, kai nešėmės dviračius. Ir, o čia svarbu, pirmą kartą nešiau lengvesnįjį, t.y. ne savo!

Muzika: piešimas tyloje pianinu ir gitara. Kai guli ir klausaisi, ir ne tik, o dabar jau ir Groji. Dar aną mėnesį labai dažnas garsas - Hammock, Sting, Neil Young, Embee, Jose Gonzales, Jean Sibelius, M. K. Čiurlionis - pastarieji keli klausomi patefonu. Garsas kitas, o ir jausmas kitas. Tai, ko neturiu namų fonotekoje, skolinuosi iš Muzikos ir Muzikos bibliotekos Arklių g. 20 ar iš draugų (šįvakar klausysimės Džiazo iš Vytenio senelio kolekcijos).

Dar Spalį buvo (kokios 2/9-tosios to, kas iš tiesų buvo) Kaunas ir daug geltonų klevo lapų bei apie 200 kaklaraiščių, paruoštų kostiumams, Jonava ir Ieva, Rytis, Almantas bei Rima, Trakai ir šukuojami žirgai (o, Zefyrai..) bei Gyvas James Brown koncertas (!), taip pat Suomija, kur daug juoko, Gerumo, pasakojimų apie reindžerius (Lucy!), raudonas megztinis - skirtas kelionėm į šiaurę - dviejų, važinėjimo dviračiais ir anyžiniai ledai su Mio. Pažadas apie tolimas keliones papasakoti plačiau vis dar Gyvas.

Kol kas, einu plikytis kavos ir stebėti ryto rūko ir kylančios saulės balkone. Diena bus giedra.

No comments:

Post a Comment