Pages

carpe diem

Sunday 5 April 2009

peronas 3, kelias 5 (?)



Saulėtas rytas filme Paris... ruginė duona su sūriu, petražolėmis, alyvuogėmis, Ispanijos provincijomis kvepiančiais apelsinais... tada bėgu. Autobusas. Mašrutas Fabijoniškės - Markučiai... pokalbis telefonu ir bendrakelieivio nuostba: "O kokia gi kalba kalbėjote?"..."Anglų..." savo atsakymą palydėdama šypsena... mintyse kalbėjau prancūziškai, juk skambino Solene...
straipsnis apie "lomkes" t.y. "lomografuojančius" žmogeliukus ir jų žaislinius fotoaparatus. Aš tame tarpe. Jų būryje...
Cafe de Paris ir Viva Sol. Žalias plakatas su ožkele, taip patikęs draugei...
Gabrielė - Sandra, malonu. Julija - Sandra, taip taip, jau pažįstamos (didelis darbas jos rankom tenka - kartu su puodais ir samčiais Vilniaus Paryžiaus kavinėje..), malonu.
Paukščiai. Troleibusų laidai... Traukinių stotis... mudu. Draugai. ir kelionė į bet kur. Pasirodo - Vilnius - Lentvaris. Tuk-tuk tuk-tuk... riedam. Bėgiai. Žibutės šlaituose... dar bėgiai. Dangus. Mindomės batus delnais. Vėl begiai.
Stot.
Paneriai... dar riedam.
Stot.
Lentvaris. Einam. Žuvęs juodvrarnis pakelėje. Tyla. Spalvoti garažai. Dulkės. Debesys. Dvi dailios ponios. Upelio paieškos. Geltonos pievos. Apdegę plotai. Akmenų krūvos. Bėgam nuo kalno. Mojam dangui.
Stot.
Genys... ar girdi? Bėgam gilyn į mišką, nors netoli bėgiai. Girdisi traukiniai.
Dunda vagonai.
Guliu ant samanų ir šakaliukų. Karstosi po medžius- ne aš... fotografuoja - aš. Dar guliu. Skamba it mušamieji sausi medžių kamienai. Siūbuoja viršum eglė ir pušis... Saulėje spingsi ir vėjyje išsipučia voratinklis. Ramu. Tada dar daug juoko. Basom ant samanų... Skambutis į spaustuvę... Spektakly nebūsiu. Toli aš... bėgam. Kairėje bėgiai. Vėl girdis nuolat prisukamos juostelės tarškėjimas. Aukštai aš. Ant kupros užsišokus šaukiuos vėją. Saulėtas takas. Geltonom slyvom žongliruoju. Plaunu jas ant bėgių.. Obuolių sultys. Cinamonas. Peronas 3, kelias 5... ar gal peronas 5, o kelias 3?
Kelyje. Aviliai ir dūmų kamuoliai iš pirkelių rūksta..
Stot.
Naujininkai!.. leipstam juokais. Sumazgyti juodi batraiščiai... namie laukia pietūs. o manęs laukia Solene... skambutis. Lau..valio! Pasimatysim, nes už kelių dienų vėl ji ir Bremenas. Ji Bremene. Solene. Shust+Ilja. Grafika ir tapyba. Laukiu nuotraukų.
Eternal sunshine of the spotless mind.
Arbata ir laiškas močiutei link Uralo kalnų.

No comments:

Post a Comment